Napi rutin

Bambi101

Egy őzike kalandjai a nagyvilágban

X-Faktor

2010.10.23. 22:34 | Bambi101 | 4 komment

Azt hiszem ez volt a rossz választások éjszakája.

Kezdve Nórika elképesztően ocsmány, műanyag műtős cipőjétől masnival, egészen a dalokig.

Tökéletesen megértem, hogy cél minél többet megmutatni az előadókból, de ha valaki jó a rockos dalokban, akkor nem értem miért kell eröltetni a lassú számokat és ez fordítva is igaz...

Wolf Kati halvány volt a múltheti önmagához képest. Ebből a szempontból (is) nagyon nehéz egy ilyen verseny, mert ezt fel kell építeni. A múlt héten nagyot dobott és ezt ma nem tudta hozni. A cucc viszont, ami rajta volt, az valami egészen elképesztően jó. Lassan meg kéne ismerkednem a stylisttal és a sminkessel is...

Fanny dala nagy mellényúlás volt. Ebben az előadásban nem volt semmi felkavaró, semmi ami tépett vagy szakadt volna. Ez olyan kedvesen, kislányosan volt előadva, de ez a dal nem erről szól! Viszont a párbajban láttam őt először nőnek és nem kislánynak. És az a dal sokkal jobban is tetszett.

A fiatalabb Vastag testvér egészen csúnyán el volt tévedve a ma. Amikor elkezdett nagyon magasban énekelni, na az valami szörnyű volt. Bár engem a Take That-tel eredetiben is ki lehet kergetni a világból...

A Non Stop is sokkal jobb volt a múlt héten. Annak ellenére hogy Lady Gagától a víz is kiver, ezt a Madonna dalt meg órákig bírnám hallgatni. De az én fülemnek kicsit sok volt a tü-tü-tü-tü. Azt itt szeretném elmondani, hogy ha azt írom, hogy a múlt héten jobb volt, az nem azt jelenti, hogy rossz volt, hanem csupán annyit, hogy volt ez már jobb is.

És akkor végre megvolt MM kigombolt inges SMS képe! Na az igen, az tetszik! Maradéktalanul.

Be kell vallanom töredelmesen, hogy fogalmam sincs arról, hogy mit jelent, ha egy énekes nem hallja magát a színpadon, miközben énekel. Tényleg, halványlila dunsztom sincs róla. Janicsák Veca mindenesetre nem hallotta magát. Ettől ez még nem volt rossz, viszont egy kicsit alul volt mozogva, szerintem. De másba nem tudnék belekötni, viszont el sem varázsolt.

És akkor ne haladjunk el szó nélkül amellett, hogy Geszti csillantott egyet: Azért nem veszítjük el a fejünket, hogy az Élet meg tudja még simogatni.

Vastag Csaba tetszett. Már úgy értem az is, amit énekelt. Mert lássuk be, ha kis sem nyitja a száját, akkor is nézhető. És az tökre emberi volt, amikor bevallotta, hogy ezek a mű cuccok a bizonytalanságát vannak hivatva leplezni. Ezt emberek néha egy egész életen keresztül meg sem értik, nemhogy be is vállalják. Én egyáltalán nem hallottam a ritmus problémákat, nekem ez kifejezetten tetszett.

A Nyári lányok, nem is tudom mit mondjak. Ez pokolian rossz volt. Néha kifejezetten bántotta a fülemet, ahogy énekeltek, pedig nekem semmilyen hallásom sincsen! És ezen még a félmeztelen pasik sem tudtak javítani. Gáz volt, na. Viszont a párbaj dal, azt kurvára odatették! Esküszöm, mintha az életükért énekeltek volna. Az valami nagyon-nagyon jó volt.

Norbi. Ma nekem ez nem volt norbis. Mostmár kifejezetten hiányzik a fenekelős tánc, a megőrülés. Bár bevallom, ha becsukom a szemem és elfeledkezem róla, hogy ő a Norbi, akkor volt ebben erő, nem is kevés. De nagyon remélem, hogy a jövő héten, a rockos dalban már megint igazán önmaga lesz. Fenekelős táncot akarok!

Dorka egészen furcsa volt. Furcsa, mert sokszor mintha elcsuklott volna a hangja, de valahogy ebben a dalba ez most nem zavart. Ebben a dalban lehet elcsuklani hangilag. Viszont kénytelen voltam egyetérteni a Keresztes Ildikóval, szerintem Dorka még nem veszített el szerelmet, úgy hogy abba majdnem belehalt. Akkor máshogyan énekelte volna, de azért maradjunk abban, hogy tetszett.

Mariannt meg utálom.

Nikolas dala sem tetszett ma, ezt szerintem is lent és lassan kellett volna kezdeni és onnan eljutni valahova. Nem lehet az elejétől a végéig ugyanazon a hőfokon égni. Nem lehet ajtóstól rontani a házba. Azt mondjuk nem tudom, hogy ez belefért volna ebben az 1-2 percbe vagy sem.

Viszont végre ki-kitűnik, hogy mit is csinálnak a mentorok. Egymásnak estek, végre látszik, hogy különbözőképpen gondolkodnak és különböző utakon járnak, másként gondolkodnak. Ez pedig jót tesz a műsornak.

És így a végén még szeretném megemlíteni, hogy MM-nek elképesztően jól állt a mai cucc, mind színben, mind stílusban.

Ó, és sajnálattal közlöm, hogy a jövő heti beszámoló késni fog, mivel akkor éppen Angliában leszek és csak 2-án jövök haza. Majd utána.

Akkor most elmegyek aludni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2010.10.24. 11:21:37

Megint csak nem szeretnék az összes előadásra kitérni. Nyáryék voltak messze a legrosszabbak, ebben egyetértünk, nekik kellett volna menni. Bár tény, hogy Fanni legutóbb is rossz volt, de benne több volt ennél. A legjobb/legprofibb megint Nikolas és Wolf Kati volt számomra, pedig mint mondtam, ők nem szimpatikusak.

Negatívumok (ebből mindig több van :)
-Több volt a rossz dalválasztás. (És egyébként is elég egysíkúak, lehetne más is a popzenén kívül.)
-Elegem van a közönség idomított tapsaiból és sikongatásaiból, most különösen nem voltak szinkronban az eseményekkel.
-Most jöttem rá, milyen kevés a magyar dal. Pedig sokkal hatásosabb. Több előadásnál sem volt szinkronban az arcjáték a dalszöveggel szerintem.

Pozitívum:
-Az idősebb Vastag ma tetszett, pedig nem szeretem.
-Picivel több volt a nagyon profin előadott dal, mint legutóbb, kevésbé voltak modorosak az énekesek.

Az angliai kiruccanást nem fogadjuk el kifogásnak. :p

Bambi101 2010.10.24. 11:30:05

Nem tudok laptopot vinni :(
hülye Ryanair több pénzt kér egy feladott csomagért, mint amennyibe a repülőjegy került. Így is szenvedek, hogy beleférjek egy kézipoggyászba, elvégre mégiscsak nőből lennék, vagy mi a szösz!

Bambi101 2010.10.24. 11:33:34

Az jutott még eszembe, hogy most már nem fogjuk hallani Fannyt, ahogy Cyndí Laupert énekel, pedig az tényleg telitalálat lett volna neki!

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2010.11.03. 00:17:20

Vendégposzt: X-faktor - élő közvetítés

Előszó: A rockot izomból kell énekelni, értem?! (update: így tett Norbi és Vastag Tamás)

1. Vastag Csaba: A rockdalból csak a gitár hiányzott, meg egy rockénekes. Lehet, hogy a tévémmel van baj, a zsűri tök mást mondott... Közben rájöttem, hogy Vastag Csabának a musical állna jól.

2. Nyáry lányok (azérse Summer Sisters): Ők kifejezetten irritálnak, de most jók voltak. Rendben énekeltek, jó volt az előadás is, de inkább MM-et kellett volna bevonni a produkcióba :)

3. Nikolas: Erre mondják, hogy "nem jött át", pedig a kivitelezés szokás szerint tökéletes volt. Ez nem az ő műfaja.

4. Non Stop: Jó volt a show, de valamiért kezdem őket unni. Talán elég belőlük annyi, ha az ember megáll előttük az utcán egy dal erejére.

5. Veca: Jól indult, de hamar erőtlenné vált. Tudna rockot énekelni, most nem sikerült.

6. Mariann: A profi múltja mellett az zavar a legjobban, hogy állandóan műmosolyog, akkor is, ha nem illik oda.

7. Norbi az igazi hardcore előadó, de továbbra is utálom, hogy koreografálják. Így nem szeretem. Végre MM is ezt mondta. (Lehet, hogy olvassa a blogodat... !)

8. Vastag Tamás: Az ének remek volt, de borzasztó modoros. Geszti is ezt mondta. Mégse rossz a tévém. :)

9. Wolf Kati: Halk volt a zene, amúgy jó lett volna.

10. Dorka: Hú, ez borzasztó. Pedig az ő hangja tetszik a legjobban. (A mentorok pont most megerősítettek benne, tényleg hamis volt.)

Összefoglaló: Fáj kimondanom, de most Nyáryék voltak a legjobbak. Nem tudom, ki tetszett a legkevésbé, sok közepes előadás volt (Vastag Csaba, Veca, Mariann, Wolf Kati).

Párbaj: Na, Nyáryék másoknak se szimpatikusak, másodjára párbajoznak, ez már jelent valamit. Viszont ma este ők tetszettek nekem a legjobban. Vecát eltaláltam, 50%-os teljesítmény tőlem. Jajj de ari, a Miki elsírta magát. Nyáryék estek ki, őket kevésbé sajnálom.

Egyéb gondoltaok:
-Ahogy Dopeman mondta az indexen, ez is csak egy karaoke-show, sok értelmét nem látom, csak egy újabb közepes sztárunk lesz, amelyekből a Megasztár más sokat kietermelt.
-Nagy Feró mondta a Morning Show-ban, hogy több értelme lenne egy dalversenynek, ennek is igazat adok. Tehetséges előadóink vannak, de világsztárunk így sosem lesz. Jöjjenek együttesek saját dalokkal, nyerjenek meg minket azokkal.
süti beállítások módosítása