Napi rutin

Bambi101

Egy őzike kalandjai a nagyvilágban

X-Faktor

2010.10.16. 21:36 | Bambi101 | 4 komment

Tegnap tökre meglepődtem, hogy mit csinál a Megasztár a TV-ben és meg is zavarodtam rendesen. Az már csak ráadás volt, hogy mentem ma dolgozni, így teljesen el voltam tévedve, hogy milyen nap is van.

Szóval akkor a két TV csatorna leült egymással tárgyalni... ez érdekes. És ahogy az tegnap elhangzott, okos enged, szamár szenved. Vagy épp a TV2-nek volt több félnivalója és az RTL meg hitt a saját produkciójában. Tök mindegy, nekem mindenesetre ez presztizskérdés lett volna, ha én ülök ott.

És akkor néhány első benyomás.

Le a kalappal a mai stylist előtt! Tökre jókat csinált, szinte mindenki megtartotta az egyéniségét, ami jó. A tegnapi stylist már hetek óta olyan jelmezeket kreál, hogy néha röhögnöm, néha meg sírnom kell. Ahogy Nórika sarujától is.

Az nyertes ajándékai szinte ugyanazok mind a két csatornán, sőt van ahol még a szponzor is ugyanaz, ami inkább ciki.

A színpadképet és a táncosokat is sokkal jobban szerettem ma, mint tegnap.

Tetszett a sturktúra, ami pontosan a jövő héttől fog felborulni, ugye ... de hát annyi baj legyen.

A zsűrivel viszont nem voltam annyira kibékülve ma sem, de nem is utáltam őket annyira, mint a múlt héten. Aranyosak voltak, ahogy kiálltak a saját embereik mellett és elcivódtak egymással olyan, bi-bi-bii az enyém nagyobb stílusban.

Ördögh Nóriról és Balázsról inkább nem írnék. Azt meg, hogy Nórika lenyomott egy basszust élőben, azt meg ne is említsük...

És akkor most jöhetnek a produkciók egyenként:

- Mariann. Még most sem szeretem, sajnálom, de nem megy. Pedig most olyan szarul vagyok, hogy nem bírok gonosz lenni - mert az plusz erőfeszítés - és mégsem tudom szeretni. A piros bőr biciklis nadrágját meg még utálni is tudom.Abszolút elismerem, hogy jól énekel, igen, jól. De nem szeretem őt nézni. Nekem több, mint elég belőle, ha hallom, miközben teszek-veszek a lakásban és ez nem jó.

- valahogy ugyanígy vagyok a fiatalabb Vastag testvérrel is. Hallani elhallgatom, de nézni szörnyen unom. A kétkezes mikrofontartástól nekem is x-be áll a szemem és még mindig nagyon sok a tesótól lopott műcucc.

- a Non stop király volt. Eltekintve, hogy Lady Gaga, már megint! Jaj, pedig hogy utálom azt a bigét. De ez jó volt és vicces is és a ruhák szerintem nagyon rendben voltak, mert ez vicces volt. Az is baromi klassz, hogy a skreccselő (ezt így kell írni?) srác sokkal inkább a középpontban volt, ez nagyon jót tett nekik. Én megvettem őket!

- Veca kétségkívül az egyik legjobb hangi és "képi" adottságokkal rendelkezik a 12-ből. Nála nagyon kíváncsi leszek a saját lemezére, hogy oda milyen karakterű dalok fognak felkerülni. Annyira nem, hogy meg is vegyem, mert ugye torrent... de annyira viszont mindenképpen jó nálam.

- Dorka nagyon furcsán indult. Esküszöm azt hittem, hogy nincs bekapcsolva a mikrofonja, annyira eltűlt az alap mögött. Szerintem ez volt tőle a leggyengébb. De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én ennyivel a szülés után valósznűleg a halálomom leszek és agyonszekírozom a kórház nővérkéit... ő meg megérkezett a saját lábán és énekelt egy nem is rosszat. Ezért mindenképpen le a kalappal.

- nekem eddig is bejött az idősebb Vastag testvér, de ma tetszett a legjobban. Pont jó volt. Még mindig folyik ki a fülén a tesztoszteron, de már nem olyan amatőr módon. És igen, neki is áramot kéne vezetni a mikrofonjába, hogy jól megrázza, ha két kézzel fogja meg, de amúgy elnézegetném egy darabig.

-Norbi a király, akárki akármit mond! Még nem tudom, hogy szeretem-e, hogy ennyit levett Ildikó belőle, vagy inkább kérem vissza a régit. Az biztos, hogy jó volt, jól állt neki ez a dal, ez a stílus. És de, nagyon is hiányoltam a fenekelős táncot!

- Mimiről és Gergőről szerintem nincs mit írni. Kényszerűségből voltak együtt és olyan is volt. Egyáltalán nem lepett meg a végeredmény. Ráadásul a párbajra Gergő megzuhant, Mimi meg túlénekelt.

- Fannynak kitartóan a legelső válogatós dalát szerettem a legjobban, meg ma a rózsaszín tüllszoknyáját. Mondjuk mégegyszer nem hallgatnám meg.

-és akkor Kati. Ahhoz elképesztő bátorság kell, hogy kiállj a színpadra egyedül és minden zenei alap, minden show elem és sallang nélkül elkezdj énekelni. Szinte biztos vagyok benne, hogy ezt egyedűl ő engedhette meg magának ma, a többiek még nem készek rá. És majdnem gyönyörű volt ebben a ruhában és sminkben, ez nagy varázslat volt! Amúgy ezt a dalt is baromira szeretem. Szóval kitartóan nem szeretem őt, de szeretem. Szóval értitek, nem?

-Nikolaszt egyszerűen nem szeretem és kész

- A Nyári lányok avagy a Summer sisters. Ez a dal nagyon jól állt neki, amúgy meg tökre szeretem is. Ők is ma kevesebbek voltak és ez egyértelműen több volt. Már majdnem szeretem őket is... és MM milyen kismajom volt, amikor vége volt a számnak! Édes, egyem a szívét.

Összefoglalva csak azt tudom mondani, hogy nagyjából azt hozták, amit vártam tőlűk, sőt néhol még többet is. Nekem tetszett.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2010.10.18. 22:55:25

Üdv újra :)

Nem akarok végigmenni minden produkción, de nekem a szimpátia teljes hiánya ellenére is Nikolasé tűnt a legprofibbnak. Legrosszabbnak pedig a Szabó Mariann-kis Vastag-Mim & Gergő hármas, a nézői szavazatok alapján nem véletlenül. Norbi most nem tetszett, alább kifejtem.

Negatívumok:
-Néhol borzasztó dalválasztás (pl.: Szabó Mariann Pinkje)
-Mesterkéltség: az előadókon uyganazt láttam, mint korábban a mentorokon: minden meg van előre tervezve, műmosolyok, műgesztusok, borzasztó... (pl.: Fanni, Mariann)
-puhap*cs zsűri: mintha nem mertek volna rosszat mondani. bár lehet, hogy az én értékítéletem rossz, mert gyakran homlokegyenest mást mondtak, mint amit én gondoltam.
-a mentorálás: részben ezzel próbálták eladni a műsort, hogy ebben különbözik a Megasztártól. Ehhez képest pár bevágott jeleneten kívűl, ahol MM magyaráz, semmit nem láttuk, mit is csinál a mentor, hogyan küzdenek egymással.
-a showműsor: szükség van rá? tény, hogy látványosabb, de elvész benne az előadó, aki ugyebár a lényeg. Ezt leginkább Norbinál éreztem, aki sokkal erőteljesebb, ha egyedül, SPONTÁN működve magára vonzza a tekinteteket. Itt minden lépése meg volt beszélve. Különben is, az ő hangja a leggyengébb, ez sokkal jobban érződik, ha egy szokásos táncos showt látunk.
-maga a műsor: igaz, mit is vártam... ebből már láttunk korábban négyet is, ugyanaz, mint a Megasztár. Produkció-értékel-kiesés. Innentől kezdve teljesen érdektelen lesz, nem valószínű, hogy továbbra is nézni fogom.
-Varga Viktor: erősen playback, ami egy élő showban szerintem ciki. Ráadásul Norbi ezt anno sokkal jobban megcsinálta :)

Pozitívum:
-A Non Stop jól hozza azt, amit tud és amit tudhat. Nekik viszont éppen az a jó, ha van egy precízen kidolgozott koreográfia.
-MM kigombolt ingű sms-képe. ;)
-Tetszettek: éppen azok, akik amúgy nem szimpatikusak - Wolf Kati, Shonenonedordoe Dorka, Nikolas.
-Rájöttem, hogy Fanni egy jól elénekelt Cindi Lauper számmal király lehet majd egy műsorban.

Bambi101 2010.10.18. 23:05:49

@PerverzBabi:
Hát, sokmindenben egyetértünk, de van amiben nem. Én nem igazán tudom eldönteni, hogy mit várok egy ilyen műsortól - azonkívül, hogy szórakoztasson, amíg nézem. Mert ez egy énekverseny ugyan, de mivel nem végig egy szakmai zsűri dönt, innen már ez nem is állja meg a helyét. Szerintem fontos, hogy legalább annyira jó előadó művész legyen, mint amennyire jó a hangja. Szóval nekem fontos, hogy mennyire állja meg a helyét a körítésben is. (kifejezetten nem arra gondolok, hogy valaki jól néz ki, meg jól táncol és valaki meg jól énekel helyette)
MM kigombolt ingű sms képéről meg totál lemaradtam, de mindjárt leguglizom :)
És akkor ezek szerint el fogom veszíteni a "fórum"társam :(
Hiányozni fogsz.

PerverzBabi · http://perverzbabi.blog.hu/ 2010.10.21. 14:51:38

@Bambi101: Nyugi, egyelőre még nincs jobb dolgom szombat esténként :)

Bambi101 2010.10.21. 15:00:02

ok, akkor a hétvégén újra :)
süti beállítások módosítása