Napi rutin

Bambi101

Egy őzike kalandjai a nagyvilágban

X-Faktor

2010.08.29. 13:22 | Bambi101 | 3 komment

Nem mondom, hogy vártam. Sőt, volt bennem egy olyan, hogy jaj, ne mááár, még egy valóságsós / tehetségkutatós szarság.

A Megasztárt sem bírom, kivéve az első néhány részt, de hát az bevallottan röhögés. Röhögés a rendkívül egyszerű, ostoba és nagyratörő álmokat dédelgető embertársaimon. Erről egyszer még lehet, hogy írok, mert azt hiszem érdemes lenne kibogózni, hogy mitől olyan jó kiröhögni a többieket... de most nem erről akarok írni.

Hanem az X-Faktorról.

Dillemáztam szombat este, hogy akkor mit nézzek és melyiket vegyem fel? Aztán úgy döntöttem, hogy a Megasztárt már ismerem, tudom, hogy mit várhatok, akkor nézzük a TV2-t és majd utólag megnézzük, mit alkotott az RTL Klub. Tehát előre kell bocsátanom, hogy felvételről néztem, vagyis megvolt az az előny, hogy a kellő pillanatokban bele tudtam tekerni.

De. Ez kurva jó volt!

Ennek a műsornak profi volt a dinamikája, kellő egyensúlyban volt a szar és a kiugróan jó, volt benne humor és volt benne szarkazmus. Igazán csak néha lehetett érezni a szokásos gagyi ker-csatornás blikkes/bulváros szarságot, amiért hála a készítőknek! Vajon a műsorhoz megvásárolt licence mennyire adta meg ezeket a paramétereket? De mindegy.

Ez jó volt.

És a Megasztárral szemben már az első rész sem Marika néniről szólt, aki operett slágereket sipít, nem Pistáról, aki szájkannázik, nem Laciról, az emós donorjelöltről, hanem egyéniségekről! De még mekkora arcokról!!!

És ezek az emberek hol a francban voltak az előző négy éves Megasztáros időszak alatt??? De tényleg?

Az első ütés a riszpektes csajtól jött. Szívem, senkit sem érdekel hány kiló vagy, amint kinyitod a szád, Te vagy a világ legjobb nője!!! Nézd meg a zsűri arcát! Zs. éppen pókerezett, miközben visszanéztük a műsort... fennakadt a szeme, amint énekelni kezdtél!

Riszpekt Neked, tényleg!!!

Imádtam a Non-stoppos srácokat is és hát a Halleluja... az a rész volt az, amikor a rendező nagyot brillírozott! Egymás után hétszer??? Mekkora szenyaság volt már ez! És persze jól felépítve, mert a végére megérkezett az az ember, aki tényleg el tudta énekelni. Zseniális rendezés.

A fura szoknyás csaj szerintem nem kérdés. Leénekelte a hajukat, belehalt a dalba a színpadon, ami az esetek 99 százalékában mű és nevetséges, de nála működött. Igen, bevallom, libabőrös lettem, ahogy énekelt pedig ez nem is az én stílusom.

Az Év idiótája díjra érdemes, olaszból hazalátogatott műp...a elképesztő volt, konkrét hasizombegörcsöléses röhögés! És ezer köszi, hogy a szerkesztők is kiszúrták és még meg is interjúvolták...

Szóval jó volt ez, nagyon. Azt hittem, hogy megint egy szar szombat este egyedül, Zs.-re várva, de szinte teljesen elfeledkeztem arról, hogy nincs itthon...

Ja és a zsűri.

Feróról lehetett tudni, hogy a Nemzet Csótánya nem kacifántos-cukormázas kedvességeket fog osztogatni. Nem játszotta túl, nem volt öncélű bunkózás.

Geszti Péter speciel kérdéses volt, ki tud-e lépni az eddig imidzs mögül? Ő is tudja, mi is tudjuk, hogy tőle folyamatosan vicces beszólásokat várunk, poénokat, gagg hegyeket. És teljesen normális ember volt. Persze azért nem bújt ki a bőréből, de Ő sem volt túl sok, szóval nekem rendben volt.

Az egyetlen női zsűritag, hát... na most Ő egy kicsit sok volt. Grimaszalbum. Picsogás. Vagány csajszi flitterbe csomagolva. Azt nem mondom, hogy az agyamra ment, mint annak idején Soma - sőt, de a többieknek hála, annyira felhigult, hogy tulajdonképpen akár még majdnem rendben is volt.

És akkor az amerikából hazatért igazi nagyágyú, ahogy az be volt nekünk harangoza! Az igazi szakember, aki nemcsak itthonról ugatja a szakmát, hanem világsztárokkal együtt dolgozó, már tulajdonképpen maga is sztár Malek Miklós!!!

Bocs, nem bírtam ki, hogy ne legyek gúnyos. Az RTL Klubbos marketingesek igazi áldozata. Nekem előre hányingerem volt tőle. Komolyan sosem jut túl ez az ország azon, hogy ha valami/valaki Amerikából jön, akkor attól hanyatt kell esni és el kell ájulni és bólogatni kell neki, mint plüskutyus az autó kalaptartóján?

És most kénytelen vagyok mindent visszavonni. Bocs. Én voltam bunkó, én nem tudtam leküzdeni az előítéleteimet és én követtem el azt a hibát, amitől én is a falra mászom. Pusztán a médiában megjelenő információk alapján alkottam meg a véleményem.

De ez a pasi teljesen rendben van! Szakmailag építő jellegű kritikákkal és még humora is van! Az este beszólása nem kérdés, hogy az övé volt. Elfogultság a pincér ruhába öltözött lányokkal szemben, mert meleg ételt visznek neki??? Ember, nekünk beszélgetnünk kéne...

Az biztos, hogy a jövő héten X-Faktor lesz nézve és a Megasztár meg majd a winchesteren fogja várni, hogy mikor lesz időm rá. Ezer kösz srácok, ezer kösz, hogy nem volt egy otthon ülős, unalmas, szar szombat este és ezer kösz, mert tulajdonképpen már lemondtam a magyar TV csatornákról, de most talán ezt nézni fogom és várni fogom.

Az biztos, hogy az X-Faktorban megvan az a bizonyos X-faktor. (ez meg szörnyen hatásvadász volt :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virgil76 2010.08.30. 10:42:29

Éppen azon gondolkoztam, hogy a furaszoknyás lányt vajon 1:15-nél nagyon színpadias dolog lett-e volna leállítani, hogy ezt nem is kell tovább énekelnie, mert annyira egyértelmű, hogy továbbjutott, és inkább ne is vegye el a drága időt Itáliába szakadt leányaink elől. :D
Az a bula nagyon komoly volt, bár ott csak a reakciókat hallottam, meg annyit, hogy "Ez Magyarország! , Ez Magyarország"
Ez a lány meg nagyon komoly volt, konkrétan másodszor hallgatom a videóját egy másik ablakban :)
UPDATE: Rákerestem a nevére a jutubon, van ott még más is, ez a csajszi már másfél éve is elég rendesen énekelte a Winner Takes It All-t a Musicalcsillogás koncerten... Kicsit olyan érzésem van, mintha Rambot látnám az egyszeri vietkongok ellen - a tapasztalatával és a dinamikájával mindenkit le fog söpörni.
www.youtube.com/watch?v=UoZaXAlfzSE&feature=related

Bambi101 2010.08.30. 12:38:29

Megnéztem a belinkelt videót, meg találtam még többet is. Kicsit fura érzésem van ezzel kapcsolatban... tudom, hogy ez a verseny is mindenkinek szól, amatőrnek, profinak és félprofinak, de most valahogy olyan csalódottságot érzek ... olyan nem fair érzésem van. Ráadásul elég megtervezettnek tűnik így utólag, szürke poló, szanaszét haj és nézd meg a többi videón, flitteres ruha, smink. Nem is tudom, most egy kicsit tényleg csalódott vagyok vele kapcsolatban, úgyhogy hajrá riszpektes csaj!

virgil76 2010.09.06. 10:33:07

@Bambi101: Azt hiszem, pontosan ezért nem is volt hiányérzetem, amikor kiderült, hogy a második részről lemaradtam.
Jó énekes biztos, és igaza is van, hogy megragadja a lehetőséget az ismertsége növelésére, de most igazolódni látszik az, hogy ő nagyon nagyot fog nemsokára változni, jó alap. A csálé ruhája is szándékosan ilyen, figyeld meg mekkora "átváltozáson" fog keresztül menni. :) És még biztos lesz egy pár ilyen "rejtett" tehetség a műsorban, akinek meg nincs ilyen háttere, az úgy jár, mint a srácok a Csinibabában. Észre se veszi, hogy esélye sincs.
süti beállítások módosítása