Napi rutin

Bambi101

Egy őzike kalandjai a nagyvilágban

Lakásfelújítás

2011.06.05. 18:22 | Bambi101 | Szólj hozzá!

Most, hogy Zs. visszaköltözött (félig), megint előkerült a lakásfelújítás.

Van egy külső tároló a lakás mellett, amihez sajna a házban másnak is van kulcsa, szóval azt valahogy le kellene zárni, mert most is csak mi használjuk. Na most abban valami olyan régi zár van, hogy egyelőre nem kapunk belevaló zárbetétet. Totál új zárat vagy lakatot nem szeretnénk, mert az nagyon látványos és hivatalosan az nem a mienk... Egy új zár olyan 4-5.00 körül van.

Ha ez meg lenne, akkor egy csomó cuccot ki lehetne pakolni a lakásból, például a műfenyőt, egy csomó képkeretet és még az irodából maradt vagy két doboz irodaszer, amit nem akartam kidobni, de senkinek sem kellettek, szóval most mi kerülgetjük őket a lakásban. Na ez is kimehetne oda.

A konyhában le kéne cserélni a pultot és kellene egy sarokpolc is, mert már nem férünk el a kamrában.A pult Zs. szerint 20.000 körül lenne, a polcra 40.000-et számoltunk.

A fürdőben le kellene festeni a padlólapokat, elvileg időm is lenne rá, csak akkor addig hol fürdünk, amíg az megszárad? És ma néztünk mozaik lapokat, amivel a meglévő csempét kéne kiegészíteni és azzal el lehetne takarni a problémás területeket. Egy 30*30-as mozaik tábla 400 forint (legalábbis az, amit kinéztünk), még ki kell számolnom, hogy mennyi kell belőle, szerintem max. 20db, az nem is vészes, 8.000. Mondjuk kell hozzá csemperagasztó és fuga is. A festék áráról fogalmam sincsen. Nem is nagyon lehet ilyet kapni.

Valahogy kellene helyet találni legalább még egy gardróbszekrénynek, de az szinte lehetetlennek tűnik. Így aztán pénzbe sem kerül...

És egy általános festés is ráférne a lakásra, de addig hol fogunk lakni? Szóval azt lehet, hogy hanyagolnám. Most és mindörökké. Az árát meg hagyjuk is.

De a többit szépen lassan meg kellene csinálni. És akkor azt hiszem el is költöttem a magánnyugdíjpénztártól visszajáró pénzt.

Ja, és ma Zs. visszacserélte a zárat a régire.5.000 cseréltettem ki, Zs. viszont ingyen cserélte vissza. Mondjuk mostanra már azt hiszem én is ki tudnám cserélni, ha újra kéne.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása