Napi rutin

Bambi101

Egy őzike kalandjai a nagyvilágban

Az Adóellenőr

2011.04.12. 15:49 | Bambi101 | Szólj hozzá!

Az Adóellenőr a város szélén lakik. Az Adóellenőr házát sokat látogatják. Az Adóellenőr házánál véges számú parkolóhely van. Az Adóellenőr házánál főműsoridőben szabad parkolót találni képtelenség.

Az Adóellenőr házát kék ruhás emberek vigyázzák. Az Adóellenőr házát vigyázó emberek nem tudják eldönteni, hogy be lehet-e állni az Adóellenőr házához autóval. Az Adóellenőr házát védő kék ruhás emberek az ősi szabályt követve úgy döntenek, ha valamit nem lehet eldönteni, akkor a válasz csak is nem lehet.

Az Adóellenőr háza régi és kétemeletes. Az Adóellenőr a másodikon lakik. Az Adóellenőr házában nincs lift.

Az Adóellenőr sok és nehéz papírt kér tőlem. Az Adóellenőr nem örül, amikor elmondom, hogy egyszerre csak kevés és nem túl nehéz papírt tudok vinni. Az Adóellenőr nem érti, hogy miért nincs teherautóm és miért nem tartok két-három színizom pasit otthon, akik tudnának helyettem dobozokat hozni-vinni. Az Adóellenőr azt sem érti, én magam miért nem vagyok képes egyszerre több tíz kilónyi dokumentumot játszi könnyedséggel felvinni a másodikra, miközben megőrzöm nőies bájom és jó illatom.

Az Adóellenőr nem siet. Az Adóellenőr a fizetését az én adómból is kapja, így éreztetni szeretné velem a törődést. Az Adóellenőr időt szán rám. Pontosan másfél órát, amíg átveszi a 3 évnyi, 4 doboznyi könyvelési anyagot.

Az Adóellenőr precíz. Az Adóellenőr minden dossziét egyenként kivesz minden dobozból. Az Adóellenőr minden egyes mappát egyenként átnéz, elolvassa azt, ami rá van írva, az Adóellenőr mindezen hosszasan elgondolkodik.     

Az Adóellenőr nem precíz, mivel az anyagok átnézése után közli, hogy milyen papírokat szeretne még látni. Az Adóellenőr már egyszer elmondta, hogy mit szeretne, csak akkor az Adóellenőr ezeket a létfontosságú dokumentumokat kifelejtette.

Az Adóellenőr kedves és megértő. Az Adóellenőr hajlandó várni néhány napot, amíg beszerzem a könyvelőtől a hiányzó papírokat. Attól a könyvelőtől, aki évekkel ezelőtt könyvelte a céget és akivel nemhogy napi, de semmilyen kapcsolatom sincsen. De az Adóellenőr megértő. Az Adóellenőr ad még 5 napot.

Az Adóellenőr nem bízik senkiben. Az Adóellenőr nem használja az általam készített átadás-átvételi jegyzőkönyvet - holott maga az Adóellenőr javasolta, hogy készítsek ilyet, mert akkor gyorsabban tudja átvenni az anyagokat. Az Adóellenőr saját jegyzőkönyvet készít.

Az Adóellenőr lépést tart a korral és számítógépen dolgozik.

Az Adóellenőr készült és előre megírta a jegyzőkönyvet, hogy csak az anyagok megnevezését kelljen beírnia a megfelelő évszámmal együtt.

Az Adóellenőr lelkiismeretes. Az Adóellenőr akkurátusan bemásolja az általam írt jegyzőkönyv alapján a saját jegyzőkönyvébe, hogy mit vett át tőlem.

Az Adóellenőr funkcionális analfabéta, ha számítógépről van szó. Az Adóellenőr 1, azaz egy ujját használja a gépeléshez.

Az Adóellenőr nem ismeri a Ctrl+C / Ctrl+V billentyű kombinációt.

Az Adóellenőr az egérrel kijelöli a másolni kívánt szöveget, majd a felső menüsorból kiválasztja a Szerkesztés pontot, azon belül is a másolást, majd az Adóellenőr rááll a megfelelő helyre, ahova másolni szeretne és a Szerkesztés menüponton belül kiválasztja a beillesztés parancsot. Az Adóellenőr az erre a célra elhelyezett ikonokat sem használja.

Az Adóellenőr mindezt soronként megismétli, hatszor.

Majd az Adóellenőr a már átmásolt szövegben egyenként kijavítja az évszámot. Az Adóellenőr eközben néha hosszasan elgondolkodik és többször ellenőrzi, hogy éppen hol tart. Az Adóellenőr néha elveszik az évszámokban, ilyenkor kitörli azt, visszaírja az eredetit, megpróbálja felvenni a gondolatmenet fonalát. Az Adóellenőr akkor újra kitörli az évszámot és beírja azt, amit az előbb kitörölt. Az Adóellenőr mindezt többször leellenőrzi.

Az Adóellenőr közben felveszi a csörgő telefont, bizonyítván azt a tényt, hogy vannak emberek, akik többfelé is képesek figyelni egyszerre. Az Adóellenőr megosztja a telefonálóval azon véleményét, hogy a szóban forgó ügyfél fiatal és férfi, míg a kolléganője szintén fiatal bár, de nő. Az Adóellenőr kombinál. Az Adóellenőr megosztja összeesküvés elméletét a hívó féllel.

Az Adóellenőr zavart kuncogással meséli el nekem, hogy vannak olyanok, akik maguk kérik a hivatal vizsgálatát. Az Adóellenőr így szeretne bevonni engem is az általam is végighallgatott interakcióba.

Az Adóellenőr újra gépel. Az Adóellenőr ezúttal szöveges megjegyzéssel szeretné kiegészíteni a már előre elkészített jegyzőkönyvet. Az Adóellenőr ismét egy ujját használja.

Az Adóellenőr rendkívül óvatos, így a mondanivalóját háromszor is megfogalmazza és ugyanennyiszer belefoglalja ugyanabba a körmondatba.

Az Adóellenőr megakad, mivel az általa olyan fáradságos munkával összeállított dokumentum utolsó sora átcsúszik a következő oldalra, így a kezelhetetlen 4 oldalas hosszúságot elérve.

Az Adóellenőrt nem lehet becsapni. Az Adóellenőr tehát nem hiszi el nekem, hogy ha a felsorolás résznél előre beírt 20 sorszámból a fel nem használt 8 sorszámot kitörli, akkor értékes helyhez juthat.

Az Adóellenőr szerint a fel nem használt sorszámok nem törölhetőek! Az Adóellenőr szerint ez technikailag nem kivitelezhető!

Az Adóellenőr tehát plusz üres sorok betoldásával éri el, hogy az általa immár 80 perce készülő jegyzőkönyv kellően szellős és jól olvasható legyen.

Az Adóellenőr tutira füves cigit reggelizett, mert az Adóellenőr olyan lassan beszél, ahogy én csak totál beállt narkósokat láttam.

Az Adóellenőr szellemileg visszamaradt. Az Adóellenőr teljesen lényegtelen vagy éppen evidens állításokat fogalmaz meg számomra. Mindezt többször is és a jól érthetőség kedvéért igen lassan, újra és újra megismétli.

Az Adóellenőr képtelen feldolgozni az általam adott válaszokat. Az Adóellenőr az igen-nem jellegű kijelentéseimre is a kérdés újabb megismétlésével válaszol.

Az Adóellenőr végre elkészíti, majd kinyomtatja a remekművet.

Az Adóellenőr mindezt 4 helyen aláírja, majd átnyújtja nekem.

Az Adóellenőr derűsen hátradől, mivel az Adóellenőr a mai napra elrendelt munkát 90 perc alatt elvégezte.

Az Adóellenőr kedvesen elbúcsúzik tőlem azzal, hogy akkor nemsokára újra találkozunk.

Az Adóellenőr nem tudja, hogy ma többször volt vészesen közel a kezeim általi halálhoz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása