Napi rutin

Bambi101

Egy őzike kalandjai a nagyvilágban

"Jaj, de unom a politikát"

2010.02.08. 12:47 | Bambi101 | 1 komment

Ilyenkor négyévente meg különösen. És egyre jobban.

Én már régen eldöntöttem, hogy kire fogok szavazni, megyek-e egyáltalán vagy sem. Engem nem ez a négyévente előkerülő őrület győz meg arról, hogy melyik pártra szavazzak, sőt. Ez az utóbbi választások gyakorlataként inkább arról győz meg, hogy kire nem akarok szavazni.

Ez az őrült és szánalmas, ugyanakkor nagyon magyar szappanopera untat. És néha bosszant. Bosszant, mert egyre több energiám megy el arra, hogy kikerüljem a hírdetéseket, kidobjam a reklámokat, becsukjam a fülem, amikor Tv-t nézek, tovább lapozzak, ha újságot olvasok.

Untat, mert az egyik pártnak kevésbé hiszek, mint a másiknak. Az egyikről több rosszat lehet hallani, mint a másikról. Személyes tapasztalataim alapján, az ami a hírekben van, minden, csak nem korrekt és hiteles tájékoztatás. Én meg nem akarok rejtvényeket fejteni: igazság=hirek/2+x. Nem akarok azon gondolkodni, hogy ki hazudott ma nagyobbat, nem élvezem, ha az általam nem kedvelt párt embereit lerántják a mocsokba. Nem érzem a győzelem ízét, ha az általam preferált párt "nyeri" meg a szardobálást.

Csak untat, hogy már megint ez van mindenhol. Ez megy a TV-ben, ez folyik a postaládából, ez megy a munkahelyen, otthon, metrón, villamoson.

Csak szeretnék már túlleni rajta!

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virgil76 2010.02.09. 10:53:49

Teljesen megértelek. Szerintem régen rossz az, amikor valakit egy kampány győz meg arról, hogy neki most ide vagy oda kell szavaznia. Nem biztos, hogy polkorrekt véleményem szerint - az ilyen szavazó nem tudja, hogy mit akar, semmi helye az urnáknál. Ha tehetném,három változást eszközölnék: 1) kampányidőszak eltörlése, 2) szavazati jog egy minimális alkalmassági teszthez kötése, 3) "Egyik sem" rubrika elhelyezése a szavazólapon. Szerintem ez a három dolog segítene valamelyest a dolgokon. Csend lenne, és nem hujék szavaznának hujékről. :-)
De persze ez biztos nem fog bekövetkezni...
“ Ha a szavazástól bármi megváltozna, betiltanák.”
süti beállítások módosítása